Veče kada se kraj Morave odlučivao šampion – Borac vs. Partizan: foto galerija

Marta 1979. godine, tri kola pre kraja prvenstva Jugoslavije u prepunoj Hali kraj Morave, Borac iz Čačka je ugostio Partizan kome je pobeda značila verovatno osvajanje titule jer bi u tom slučaju zadržao jednu pobedu više u odnosu na Jugoplastiku, a u preostala dva kola imao dobar raspored – utakmice kod kuće protiv riječkog Kvarnera i beogradskog Beka. Na klupi Borca iskusni trenerski mag Profesor Aca Nikolić, a s druge strane mladi Dušan Ivković. Najveća zvezda Partizana Dragan Kićanović povredio se na utakmici sa Cibonom, izgledi da će igrati bili su slabi i prvo poluvreme nije ulazio u igru. Borac je bio ravopravan do momenta kada je Dušan Ivković odlučio da rizikuje i pošalje ga na parket početkom drugog dela. Kića je tada sjajno dirigovao igrom svog tima i Partizan dolazi do velike pobede rezulatatom 101:93. Igrač utakmice bio je i danas čuveni “Toša” – Dragan Todorić, a u pobedničkom timu istakli su se još i Miodrag Marić, Arsenije Pešić i Boban Petrović. Aca Nikolić ušao je u meč sa ciljem nametanja žestokog tempa, što ekipa Borca ipak nije uspela da izdrži do kraja meča, te je sjajan meč u sjajnom ambijentu završen velikom pobedom Partizana.

Nervozni Kićanović tokom prvog poluvremena deli savete saigračima, dok trener Ivković iz stolice mirno posmatra meč.

Boban Petrović je odigrao odličan meč. Ovde postiže koš preko Uroševića.

Kićanović je odigrao 17 minuta u drugom delu i podigao svoju ekipu na potreban nivo za pobedu. Na slici je u duelu sa Arsićem.

Arsić je bio najefikasniji igrač Borca sa 12 poena. Levo je igrač utakmice Dragan Todorić.

Profesor Aleksandar Nikolić učinio je sve što je mogao, ali nije uspeo da zaustavi Partizan na putu ka šampionskoj tituli.

Duda Ivković nakon meča proverava stanje Kićanovića.

Fotografije: Tempo

autor: Zlatko Spasojević

Ostavite komentar:

Morate biti ulogovani kako biste komentarisali!